top of page
fejlec dr koncz tibor ugyved.png

Ügyvédi szolgáltatásaink díjszabása korrekt, kiszámítható, és feladattal arányos, amelyet visszatérő ügyfeleink növekvő száma is igazol.

  • Ügyfeleinket partnernek tekintjük, ezért ügyvédi munkadíjunk mértékét mindig előzetesen, közös megállapodással határozzuk meg az ügy sajátosságainak ismeretében. Jogi tanácsért forduljon hozzánk bizalommal!

Ügyvédi munkadíj 2024-ben

Az ügyvédi szolgáltatások konkrét árai, a Budapesti Ügyvédi Kamara állásfoglalása miatt ugyan nem tehetők közzé az ügyvédi honlapon, de telefonos, személyes vagy e-mailben történő egyeztetés keretében, erről részletesen tájékozódhat.


Mi határozza meg az ügyvédi munkadíj összegét?

A munkadíj mértékét, összegét befolyásolja az ügy természete és összetettsége, a megbízás időtartama, az ügy tárgyának értéke, és az ellátáshoz szükséges ügyvédi felelősség nagysága. Az ügyvédi tevékenységről szóló 2017. évi LXXVIII. törvény 30.§ (1) bekezdése szerint a felek a megbízási díjban szabadon állapodnak meg, minden költséget egyeztetnek, illetve bizonyos esetekben az adott jogszabály is meghatározhatja a pontos vagy százalékos díjszabást. Ezek az információk hamar terítékre kerülnek, akár már az első megkezdett egyeztetés során az ügyvédek tájékoztatást adnak erről. Az ügyvédi megbízási szerződéssel létrejövő megállapodás után rejtett költségek nem maradnak. A munkadíj többnyire előre fizetendő. Ez történhet fix díj, százalék, óradíj, vagy egyedi díjazás alapján. Az utólagos díjfizetésről, részletfizetésről, és egyéb várható költségekről -perköltség, illetékek, szakértői díjak- még a megállapodás előtt előre tájékoztatjuk. Az esetek többségében egy óra alatt meg tudjuk válaszolni kérdéseit, és javaslatot teszünk a megoldásra. Kiemelten ügyelünk arra, hogy ügyfeleink részére mindig a legköltségkímélőbb célravezető megoldást kínáljuk.

Ügyvédi munkadíj 2024-ben

Mennyi az ügyvédi díj?

Vállalkozók, gazdasági társaságok és egyéb, folyamatos ügyvédi közreműködést igénylő szervezetek számára, az eseti megbízások díjainál kedvezőbb havi átalánydíjas konstrukció is igénybe vehető. Az utóbbi időben a jogász túlképzésnek köszönhetően telítődött az ügyvédi szakma és ennek megfelelően az ügyvédi munkadíjak is jelentősen csökkentek. Ma már bárki számára elérhető áron lehet ügyvédi segítséghez jutni.

Egy konkrét ügyben a jogi védelem kiválasztásánál azonban nem lehet kizárólagos szempont az ár. Vannak területek ahol nem érdemes spórolni, mert hosszútávon lehet, hogy rosszabbul jövünk ki. Tipikusan ilyen terület a jog, ahol lehet, hogy egy fele akkora ügyvédi munkadíj háromszoros perköltséget, vagy legrosszabb esetben ügyvédváltást eredményezhet.

Viszont egy jól képzett tapasztalt ügyvéd munkája rengeteget spórolhat számunkra. Ilyen szempontokat kell figyelembe venni, amikor ügyünknek védelmet keresünk.

Az ügyvédi munkadíj a felek között mindig egy szabad megállapodás eredménye. A Dr. Koncz Ügyvédi Irodánál az árak mindig tükrözik az ügy összetettségét, az ügylet tárgyának értékét, és az ügy kezelésével járó felelősséget.

ugyved ar jogasz dij

A Dr. Koncz Ügyvédi Irodánál minőségi szolgáltatást nyújtunk, így itt nincsenek apró betűs részek a megállapodottakon kívül, vagy be nem tervezett járulékos költségek. Ezek fényében biztos lehet abban, hogy ami a szerződésben áll, ahhoz szigorúan tartjuk magunkat az Ön képviselete esetén. Munkadíjunk mértékéről kérjen telefonon tájékoztatást, legyen szó akár egy 1 órás jogi konzultáció munkadíjáról, ingatlan adásvétel munkadíjáról, akár cégalapítás vagy cégmódosítás ügyvédi munkadíjáról, illetve egyéb peres ügy eljárási vagy egyéb költségeiről.

 

Azt sem árt tudni, hogy polgári peres ügyek során a perköltséget a vesztes fél fizeti. Adott esetben a bíróság felé benyújthat egy olyan igényt a pernyertes, hogy az ügyvédi munkadíjat, valamint ezen felül a készkiadások mindegyikét a per vesztese fizesse meg. Az ügyvédi megbízási szerződés rögzíti ezt az összeget, avagy a munkadíja az ügyvédnek, annak a szerződésben meghatározott összege bírósági úton visszajárhat. Ezek részleteiről pontosabb tájékoztatást kérhet tőlünk! A megfelelő tájékoztatást követően pedig már nem lesz más dolga első körben, mint mérlegelni azt, hogy vállal-e olyan nagy kockázatot, miszerint egyedül, szakértő segítség nélkül szeretne boldogulni vagy úgy dönt hogy csak jogi képviselet mellett vesz részt az adott ügymenetben.

mennyibe kerul egy ugyved

Amennyiben például ingatlan adásvétellel kapcsolatos képviselet az, ahol a munkadíjat meg kell határozni, akkor ott a teljes összegben benne van az átvilágítás, földhivatali ügyintézés, tulajdonjog bejegyzése, egyéb illeték, stb. (a teljesség igénye nélkül). Bár az ügyvéd díja nem tehető közzé nyilvánosan, de ha szeretne több információt kapni arról, hogy az általános vagy óradíjas összeg miként kerül kiszámításra, akkor kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy részletes és egyben személyre szabott tájékoztatást tudjunk nyújtani!

bottom of page