top of page
fejlec dr koncz tibor ugyved.png

Ingatlanvásárlásnál, ingatlan eladásnál, ingatlan építésnél, vagy bérbeadásnál feltétlenül vegyen igénybe szakértő ügyvédi segítséget!

  • A Dr. Koncz Ügyvédi Iroda nagy tapasztalattal rendelkezik az ingatlanjogi kérdések hatékony kezelésében. Ügyfeleinknek komplex jogi megoldásokat nyújtunk a szerződések megírásától kezdve a földhivatali ügyintézésig.

Dr. Koncz Tibor - Ingatlan ügyvéd Budapest

Úgy érzi, hogy valami nem stimmel a vásárolni kívánt ingatlan körül, vagy nem világosak az ingatlanvásárlási szerződés bizonyos pontjai? Kérje profi ingatlanjogász segítségét, mert az ingatlanjogi műveleteken – a szerződések tárgyát képező ingatlanok magas értéke miatt - nagyon sokat lehet veszíteni pillanatok alatt.


Ügyvédi irodánk nem csak megvédi érdekeit az ilyen kényes jogi ügyletek során is, hanem jogi tanácsokkal látjuk el, ellenőrizzük a szükséges iratokat és megírjuk szerződéseit. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján pontosan tudjuk, hogy egy ingatlan eladásnak vagy vásárlásnak mik a buktatói, honnan kell beszerezni a megfelelő engedélyeket és hogy milyen jogok és kötelezettségek illetik meg Önt.

ingatlan adas vetel jogasz ugyved

Az ingatlanjog olyan speciális területein is otthonosan mozgunk, mint a társasházak képviselete, a jelzálogszerződések vagy a bérleti szerződések. Jöjjön el ügyvédi irodánkba, mondja el a részleteket, és akkor mi megtesszük a megfelelő jogi lépéseket, hogy érdekei a lehető leggyorsabban érvényesüljenek.

Az ingatlan adásvételi szerződés megkötése rövidebb időn belül megtörténhet, mint azt az ügyfelek gondolnák, amennyiben az ügyintézés velünk történik. Tapasztalt ingatlan ügyvédek dolgoznak azon, hogy az általunk képviselt fél ingatlannal kapcsolatos ügylete teljes egészében szakértő képviselet mellett haladhasson. Az adásvétel előtt a tulajdoni lap ellenőrzése különösen fontos! Mivel ezzel kapcsolatban sok ember jár pórul, mert elmulasztja ellenőrizni az ingatlan hátterét és esetleges terheit (hitel, végrehajtás, adó, egyéb), amit sajnos egyes esetekben a felek elmulasztanak. Ügyelünk arra, hogy az ügyfélellenőrzés megtörténhessen, mely során minden érintett személyazonossága, az ingatlannal kapcsolatos jogok, az ingatlan terhei is átvilágításra kerülnek. Amennyiben mindent rendben találunk, itt ezen a ponton kezdetét veheti az adásvétel lebonyolítása. Az adásvétel egyik fontos része a szerződés ugyebár, aminek elkészítése után az ellenjegyzés van soron. A földhivatal feladata ezután a tulajdonjog bejegyzése. Ajándékozási szerződés esetén is számíthat ránk, illetve több ingatlanügy kapcsán kérhet segítséget tőlünk. Minden részletre ügyelve végezzük munkánkat, hogy az esetleges buktatókat kikerülve, gördülékenyen, az Ön érdekeit szakértő szinten képviselhessük!

ingatlanjogasz ingatlan jogi ugyved

Mivel jelentős pénzügyi döntésről van szó, az ingatlan vásárlásnál tanácsos szakértő személyeket is bevonni. Az ilyen ügyek ingatlan ügyvéd hiányában akár polgári peres üggyé is fajulhatnak, ha már nincs más megoldás. Jobb ezt elkerülni és az illetékes személy szakértelmére hagyatkozni, hogy lakás vagy ház, iroda adásvétele, öröklése, ajándékozása kapcsán minden rendben legyen. Az ingatlan ügyvédek kifejezetten erre a területre specializálódtak, ezért egy ingatlanjogász minden lehetséges esetben hatékony segítséget tud nyújtani, ahol ingatlan adásvételről van szó. A vevő és az eladó jogi érdekeit egyaránt figyelembe véve járul hozzá, hogy a folyamat során felmerülő kockázatokat elhárítsa.

Korrekt és feladattal arányos díjszabásunk minden ügyfelünk számára biztosítja, hogy hosszútávon megérje szakértő ingatlan ügyvéd segítségét kérni. Keressen fel minket az alábbi elérhetőségeinken bizalommal!

bottom of page